8.2.08

Amazônia na Romênia

Astazi, 8 februarie, ora 20:30, ACASĂ prezintă marea premieră a telenovelei “Amazonia”. Scrisă de Gloria Perez, autoarea telenovelei “Clona”, şi produsă de TV Globo, telenovela braziliană “Amazonia” este o istorie plină de emoţii, romantism, lăcomie şi aventură.

“Amazonia” prezintă lupta locuitorilor de a transforma statul Acre în teritoriu brazilian. Povestea începe la sfârşitul anului 1899, când a început lupta pentru independenţă, continuă cu perioada în care producţia de cauciuc a decăzut şi îl prezintă apoi pe Chico Mendes, activistul care a captat atenţia nu doar brazilienilor, ci şi întregii lumi.

El a creat o mişcare pacifistă de rezistenţă care s-a folosit doar de dialog pentru a stopa defrişările masive şi pentru a demonstra că resursele naturale pot fi exploatate şi fără a distruge jungla amazoniană.

Acţiunile sale au avut ecou în toată lumea şi au fost răsplătite de ONU, care l-a decorat pe Chico pentru contribuţia sa la protejarea mediului. La vârsta de 44 de ani, Chico a fost asasinat în faţa casei sale.

Telenovela “Amazonia” aduce ACASĂ universul legendelor, miturilor şi credinţelor care au influenţat-o pe autoarea Gloria Perez în timpul copilăriei şi al adolescenţei, ea născându-se în Acre, în mijlocul junglei amazoniene.

Gloria a declarat: “Prin acest proiect putem cunoaşte 100 de ani din istoria ţinutului Acre. Povestea începe în perioada de glorie a extracţiei de cauciuc, când Amazonia era singurul loc unde se producea acesta, atrăgând astfel interesul întregii lumi”.

“Amazonia” readuce în faţa telespectatorilor ACASĂ actori brazilieni cunoscuţi şi îndrăgiţi de publicul din România. Giovanna Antonelli (“Clona”, “Culoarea păcatului”), Vera Fisher (“Clona”, “Stăpâna destinului”, “Legături de familie”), Alexandre Borges (“Celebritate”, ”Legături de familie”) şi Christiane Torloni (”Femei îndrăgostite”) sunt doar câţiva dintre cei care pot fi urmăriţi în noua producţie braziliană.

Pentru a filma această producţie, echipa a petrecut 72 de zile în mijlocul junglei, a folosit peste 20 de tone de echipament şi peste 16.000 de accesorii. Regizorul Marcos Schechtman a condus o echipă de 150 de profesionişti de la Globo TV, care au filmat în diverse locaţii din junglă.

“Amazonia” a realizat audienţe uimitoare, fiind urmărită de 17 milioane de oameni pe minut.

Sursa: Acasa TV

Niciun comentariu: