12.6.08

Terra Nostra

Terra Nostra a revenit ACASĂ din 13 aprilie, şi este difuzată, de vineri pînă duminică, de la orele 19.30, în versiunea originală, în limba portugheză. Aceasta telenovelă, care a înregistrat un succes incredibil în toată lumea, ocupă locul şapte în topul celor mai vizionate telenovele străine difuzate ACASĂ din 2001 pînă în prezent.

Terra Nostra face parte din ‘Projeto Brasil 500 Anos - 2000’ al canalului Globo, de comemorare a cinci secole de la descoperirea Braziliei de către portughezi.

Povestea se plasează la sfîrşitul secolului al XIX-lea, cînd din Genova pleacă spre Brazilia un vapor tixit cu sute de imigranţi. Bărbaţi, femei, copii, oameni săraci, care părăsesc Italia îmbărbătaţi de speranţa unei vieţi mai bune, într-o lume nouă. Pe vas, doi tineri, Juliana şi Matheu, se cunosc şi se îndrăgostesc, dar fericirea le este umbrită de tragedie: izbucneşte ciuma, iar părinţii fetei şi alţi pasageri mor şi sînt aruncaţi în mare. Matheu însuşi se îmbolnăveşte, dar supravieţuieşte îngrijit de iubita lui. După o lună, vaporul ajunge în sfîrşit la destinaţie, la Porto de Santos, iar destinul celor doi tineri se schimbă dramatic, forţîndu-i să apuce pe drumuri diferite. Juliana este luată de familia lui Francesco Magliano, un bogat bancher italian, vechi prieten al tatălui ei, în timp ce Matheu se angajează pe imensa plantaţie de cafea a puternicului Gumercindo. Totuşi, îndrăgostiţii nu vor înceta să se caute unul pe celălalt…

Sursa: Pro TV Magazin

Niciun comentariu: