21.4.07

Lucrari video din Brazilia la Bucuresti

ACCIDENTE

Selecţie de lucrări video din Brazilia

Curator: Wagner Morales

Artişti: Roberto Bellini, Angela Detanico & Rafael Lain, Cao Guimarães, Marcellvs L., Renata Lucas, Cinthia Marcelle, Wagner Malta Tavares, Wagner Morales, Amilcar Packer, Sara Ramo, Nuno Ramos.

24 aprilie – 10 iunie

Vernisaj: 24 aprilie, 19.00, la Muzeul National de Arta Contemporana, Bucuresti

Roberto Bellini: through the glass, film still

Accidente propune o selectie de lucrari video braziliene realizate in ultimii sase ani. Pentru aceasta prezentare, am ales lucrari care impartasesc o preocupare pentru strategiile inregistrarii - pun accent pe ceea ce se intampla in fata camerei video si nu pe ceea ce ar putea avea loc in spatele ei (o naratiune, un procedeu formal, pixeli abstracti sau culori care se dizolva). In locul constructiei complicate pe care ar propune-o un realizator de film, artistii din Accidente opteaza pentru un angajament performativ fata de strategiile artei video. Acesta presupune ca artistul declanseaza un proces, instiga chiar desfasurarea care va fi filmata. Iar dimensiunea performativa permite accidentului sa se insereze in lucrare si instrumentalizeaza spontanul ori posibila ruptura.
Riscurile
si accidentele, erorile si imponderabilul, factori in mod normal eliminati in procesul de editare, sint in aceste lucrari elemente structurale si articuleaza un cadru in care accesul interpretativ devine posibil.” Wagner Morales

Îi multumesc lui Mihnea Mircan pentru informatiile furnizate.

Niciun comentariu: