22.4.10

Un bacauan in Brazilia

Interesul meu pentru Brazilia a inceput de mult, imi amintesc ca fantasticam deseori cu prietenii mei din copilarie cum ar fi aceasta tara, desigur atunci eram doar copii, fantazia era lumea noastra, totul era frumos si usor de ajuns acolo, doar sa inchizi ochii si ai ajuns.

M-am nascut in Bacau, am 26 de ani, sase i-am petrecut in Italia iar acum locuiesc in Brazilia. La invitatia unor prieteni brazilieni pe care ii cunoscusem in Italia am ajuns aici, imi amintesc stralucirea soarelui la coborarea din avion iar frumoasele reflexe pe care frunzele palmierilor le faceau m-au incantat.

Prima mea destinatie a fost in inima Braziliei intr-un oras numit Goiânia, capitala statului Goiás, nu este un oras turistic dar am avut destule experiente frumoase aici si multe lucruri inca ma mai surprind. In schimb, statul Goiás ofera nenumarate atractii turistice naturale sau orase coloniale care te incanta cu aspectul tipic viu colorate al epocii colonizatorilor portughezi. Unul dintre acestea este orasul Goiás, care poarta acelas nume al statului din care face parte, dar nu s-a chemat intotdeauna asa, portughezii care i-au pus bazele l-au numit Vila Bela si intr-adevar este un loc frumos. In acesta am petrecut momente minunate, un oras pe care unii il considera o perla a Portugaliei la o distanta de mii de kilometri de ea.

In Caldas Novas, cum o spune si numele, apele calde vulcanice te fac sa te simti ca un nou nascut; aici am petrecut multe zile de relax. Mergand mai la nord am ajuns in Aruana, un orasel pe malurile raului Araguaia, traversandu-l se ajunge in statul Mato Grosso; aici am asistat la cel mai frumos apus de soare din cate vazusem.

Un alt oras colonial din statul Goiás este Pirenópolis, care m-a incantat cu casele frumos colorate, strazile pietruite si frumos iluminate iar ca sa ma racoresc am mers la cativa kilometri departare de oras la una din multele cascade de pe aici, despre acest loc multi locuitori mai superstitiosi spun ca ar fi locul de aterizare a unor farfurii zburatoare, eu pot sa spun doar ca este foarte frumos.

Calatorind in statul Minas Gerais, stat in care este puternic dezvoltat mineritul dupa cum o spune si numele, am ajuns in orasul Ouro Preto, [sus dreapta] care pe timpul faimosului sculptor nascut aici Antônio Francisco Lisboa (Aleijadinho), se numea Vila Rica. Primul lucru l-am observat a fost dificultatea cu care se circula pe strazile de aici deoarece sunt de o inclinatie coplesitoare. Bisericile in stil baroc sunt uimitoare; a fost destul de greu ma plimb prin oras deoarece totul este urcare si coborare dar a meritat efortul. Ultima calatorie a fost in statul Rio de Janeiro cu destinatia Búzios, aici plimbarea prin oras a fost foarte placuta iar apusul l-am admirat asezat pe banca impreuna cu Brigitte Bardot, adica cu statuia ei asezata comod cu privirea catre marea de o frumusete unica.

Urmatorul loc pe care il voi vizita in Brazilia nu stiu care va fi, dar de un lucru sunt sigur: gandul imi este mereu acasa in Romania.

Articol semnat de Claudiu Dascalu

3 comentarii:

maia andrusca spunea...

Claudiu, ma bucur ca am gasit acest blog si acest articol. Mi-a placut foarte mult. Eu sunt reporter si voi pleca in Brazilia, la Rio mai exact. Am o mare rugaminte la tine, ajuta-ma sa gasesc romani prin Rio. Te rog sa ma contactez la adresa de mail maia_andrusca@yahoo.com sau ID-ul de mess este maia_andrusca. Scrie-mi cum putem discuta despre acest lucru.

Anonim spunea...

Buna Claudiu, am descoperit articolul tau tocmai cand eram in cautarea de informatii pentru stabilire in Brazilia. Imi poti spune, te rog, de ce documente ai avut nevoie pentru viza de lucru si cat de greu a fost sa o obtii? Mi-ai fi de un real ajutor! Adresa mea de email este mathy_theo@yahoo.com Multumesc anticipat. Anca.

Shakti spunea...

Salut. Eu sunt interesata sa ma stabilesc in Recife (Pernambuco).
De la tine doresc doar cateva informatii. Multumesc!